Turci iduće nedjelje “snimaju” KAP

Dodajte komentar

U Kombinat aluminijuma iduće nedjelje trebalo bi, kako saznaje Pobjeda, da dođu predstavnici jedne turske kompanije koja je zainteresovana za ovu fabriku.

Predstavnici turske kompanije zainteresovani su za kupovinu ne samo ruskih nego i Vladinih akcija u Kombinatu aluminijuma – saopštio je izvor lista.U sindikatu Kombinata aluminijuma kažu da im nije poznato predstavnici koje turske kompanije razgovaraju o ulasku u Kombinat aluminijuma ali su, kako dodaju, nezvanično saznali da se očekuje dolazak predstavnika neke kompanije iz te zemlje iduće nedjelje.

– Sindikat, odnosno radnici neće prihvatiti još jednu promašenu privatizaciju i još jednog pogrešnog investitora, jer KAP to ne bi mogao izdržati. Niko zato neće moći da uđe u Kombinat dok sindikat i radnici ne budu uvjereni da je to u interesu kompanije i zaposlenih, odnosno da smo konačno dobili pravog investitora – kazao je za Pobjedu predsjednik sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić.

Radnici, dodaje on, još nemaju precizne informacije o tome dolazi li u Kombinat HGL, Turci ili neko treći, ili će se sve završiti kao sa Indijcima.

Iz Vlade su ranije najavili da je firma HGL, koja je zainteresovana za ulazak u KAP, počela dju dilidžens koji će završiti do kraja mjeseca, nakon čega će obavijestiti Vladu o mogućim investicijama u fabriku.

Premijer Igor Lukšić nedavno je saopštio da će izlazak iz KAP-a platiti novi investitor i da će to biti brz put za izlazak iz problema.

On je na pitanje da li zna za koliko novca je CEAC spreman da izađe iz KAP-a, odgovorio da ne zna, jer je to poslovni odnos Rusa i eventualnog investitora. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *