Raspisan novi tender za prodaju Instituta “Dr Simo Milošević”

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju raspisao je danas tender za prodaju 56,48 odsto akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju »Dr Simo Milošević«. To je nakon sastanka sa radnicima i poslovodstvom krajem prošle sedmice najavio predsjednik Savjeta, ministar finansija Milorad Katnić

Na prodaju je oko 216 hiljada akcija koje pripadaju Vladi, Investiciono-razvojnom i Fondu zdravstvenog osiguranja, kao i Zavodu za zapošljavanje, odnosno oko 56,5% vrijednosti Instituta.

Pravo učešća na tenderu imaju kompanije i konzorcijumi koji dostave dokaz da direktno ili indirektno posjeduje najmanje 51 odsto akcija i upravljačku kontrolu nad najmanje jednim medicinskim rehabilitacionim centrom ili hotelom sa najmanje četiri zvjezdice, koji ima više od 200 soba, zdravstvene, wellness, spa & relax sadržaje.

Uslov je i da je ponuđač u prethodne tri poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 60 miliona EUR.
Uz ponudu, zainterovana kompanija treba da  uplati depozit ili dostavi garanciju u iznosu od 200 hiljada EUR i to u formi bezuslovne bankarske, naplative na prvi poziv.

Ministar Katnić je usaglasio sa poslovodstvom i Sindikatom Instituta prošlog petka da će bavljenje zdravstvenom djelatnošću biti osnovna referenca za izbor strateškog partnera.

Ponude se dostavljaju do 28. septembra do 15 sati, a učešće na tenderu, kako saznaje Radio Jadran, najavila je francuska kompanija Vichy.

radiojadran.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *