“Trebjesa” ulaže 10.000 eura u projekat iz oblasti ekologije

Dodajte komentar

Pivara „Trebjesa“ raspisala je i ove godine konkurs za finansiranje projekta NVO iz oblasti zaštite životne sredine, u cilju rješavanja ekoloških izazova u Nikšiću.

Odabrani projekat Pivara „Trebjesa“ finansiraće sa 10.000 eura, čime ta kompanija nastavlja ulaganje u razvoj zajednice i jača koncept društveno odgovornog poslovanja. 

Na konkurs se mogu prijaviti NVO sa teritorije cijele Crne Gore, koje prema svom statutu obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Iz Pivare „Trebjesa“ su saopštili da projekti treba da se bave nekom od sljedećih oblasti: poboljšanje energetske efikasnosti, upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa, edukacija u oblasti zaštite životne sredine i druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje  životne sredine.

“Prošlogodišnji model našeg doprinosa zaštiti prirode kroz saradnju sa NVO pokazao se dobar, pa smo, vodeći se tom idejom i strateškom opredijeljenošću kompanije da brine o okruženju u kojem živimo i radimo, odlučili da konkurs raspišemo i ove godine”, navodi se u saopštenju.

Prijave projekata se dostavljaju do 20. avgusta 2012. godine. O projektima će odlučivati stručni žiri, koji čine direktori Fonda za aktivno građanstvo i Ekološkog pokreta „Ozon“, Anica Boljević i Aleksandar Perović i dva predstavnika Pivare.

Ovo je druga godina u kojoj Pivara pokreće projekat usmjeren kako na saradnju sa NVO sektorom, tako na identifikaciju ključnih problema i izazova i ulaganje u njihovo rješenje. Na prošlogodišnjem konkursu pobijedio je projekat Ekološkog pokreta „Ozon“, pod nazivom „Ja volim moj Nikšić, a ti“, usmjeren na jačanje svijesti javnosti o potrebi učešća u donošenju odluka u sferi ekologije.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *