EPCG: Za redovne platiše 10 odsto popusta

Dodajte komentar

Sav prihod EPCG dolazi od potrošača, odnosno kada se redovno plaćaju računi. To je jedini ekonomski način da EPCG garantuje dobro poslovanje u budućnosti i nove projekte, kazao je na konferenciji za novinare izvršni direktor EPCG Enriko Malerba.

Potrošači koji do 30. avgusta izmire dugovanja prema Elektroprivredi Crne Gore EPCG u buduće će imati popust od 10 odsto”, najavljuju iz EPCG.

Trenutno u Crnoj Gori 120.000 domaćinstava redovno plaća račune za struju. Prema riječima Malerbe EPCG sa onima koji nijesu redovne platiše vodi se pravi rat.

“Zbog onih koji ne plaćaju redovno, na redovne platiše pada težak teret i mi to ne želimo da podržimo. Želimo da sarađujemo sa Vladom kako bi pomogli onih 12.000 porodica koje ne mogu da izmiruju dugove za struju“, kazao je Malerba.

Malerba je na konferenciji za novinare kazao da EPCG želi da stimuliše redovne platiše pa je uvela akciju koja podrazumijeva da svi oni koji do 30. avgusta (zaključno sa 31. avgustom) izmire dugove u buduće imaju popust od 10 odsto.

“Glavni razlog ove akcije je da damo premije onima koji redovno izmiruju dugove i pomažu razvoj EPCG“, kazao je Malerba.

Na pitanje da li nova akcija EPCG “ide na ruku“ vladajućoj koaliciji DPS-SDP, Malerba je kazao da to nema nikakve veze sa bilo kakvom političkom pričom.

Direktor funkcionalne cjeline snabdijevanja EPCG Vladimir Bojičić, kazao je da od se od ove akcije očekuje da se broj redovnih platiša poveća.

“Trenutno 35 odsto domaćinstava izmiruju dugovanja prema EPCG, a nakon ove akcije očekujemo povećanje 10 do 15 odsto i da oni koji redovno plaćaju ne osjete povećanje cijene struje. Glavna poruka građanima jeste da iskoriste priliku da od danas do 30. avgusta izmire dugove“, kazao je Bojičić.

Jedna od tema konferencije bila je i situacija u podgoričkom Kombinatu aluminijuma.

Izvršni direktor EPCG Eniriko Malerba je kazao da je KAP problem koji ne samo da šteti EPCG nego koči razvoj Cijele Crne Gore.

“KAP ima dug od 45 miliona eura. On blokira ne samo EPCG i njene aktivnosti, nego i zaustavlja razvoj EPCG. Vlada i Skupština su već počele da se bave tim problemom i nadam se da nijesmo daleko od rješenja“, kazao je Malerba.

EPCG je sponzor vaterpolo reprezentacije Crne Gore na predstojećim Olimpijskim igrama OI u Londonu, a kapiten reprezentacije Nikola Janović, smatra da će ta saradnja ostvariti zlatne rezultate.

“EPCG i vaterpolo reprezentacija imaju izvanrednu saradnju. EPCG je naša potpora i generalni sponzor i siguran sam da će ta saradnja donijeti zlatne rezultate“, kazao je Janovć i naveo da očekuje da će se građani plaćanjem računa za utrošenu električnju energiju pridružiti „zlatnom timu“.

Izvor: cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *