ŽPCG: Prevezeno 18 odsto više putnika, zaustavljen negativan trend poslovanja

Dodajte komentar

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) je u prvih šest mjeseci prevezao 234,58 hiljada putnika, 18 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, što, ukazuje na zaustavljanje negativnog trenda poslovanja, navedeno je u saopštenju iz te kompanije dostavljenom Portalu Analitika.

Bord direktora te kompanije u četvrtak usvojio Izvještaj o poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine i Informaciju o realizovanim aktivnostima za jun.

Prema podacima za prvih šest mjeseci, ŽPCG je pokrenuo 11 odsto više lokalnih vozova, dok je broj pokrenutih vozova i voznih kilometara u međunarodnom saobraćaju manji 11 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prema obrađenim podacima za jun, prevezeno 76,48 hiljada putnika, što je jedan odsto više nego u istom mjesecu prošle godine. Do povećanja broja putnika došlo je u lokalnom saobraćaju, dva odsto, dok je u međunarodnom saobraćaju prevezeno tri odsto manje putnika, zbog kašnjenja dogovora o saobraćaju sezonskih vozova

Pokrenuto je sedam odsto više lokalnih vozova nego u istom mjesecu prošle godine.

U međunarodnom prevozu putnika je tokom juna broj pokrenutih vozova i voznih kilometara uvećan dva odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Članovi Borda direktora su zadovoljni postignutim rezultatima, s obzirom na to da, ukazuju na zaustavljanje negativnog trenda poslovanja i obavezuju da se pozitivan trend održi, zaključeno je u saopštenju.

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *