Opel Adam – Prosto jedinstven

Dodajte komentar

Sa potpuno novim Adam-om, Opel izbacuje na tržište mali, šik, gradski automobil koji stvara sve veće mogućnosti u modno-nadahnutom A segmentu brenda.

Opel Adam kombinuje smelu, moćnu konstrukciju sa mogućnostima za gotovo bezbrojne personalizacije, što svakog Adam-a čini potpuno jedinstvenim.

ored toga, pruža vrhunske tehnologije iz viših segmenata, uključujući novi ugrađen info-zabavni sistem, koji integriše vlasnikov smartfon u automobil (Android i Apple iOS), čineći aplikacije zasnovane na internetu dostupnim u kabini.

Sa gotovo 3,70 metara dužine, agilna trovratna verzija je savršena za urbano okruženje. U enterijeru više klase, Opel Adam nudi sedalni prostor za do četiri osobe koje mogu da uživaju u njegovoj vrhunskoj atmosferi i velikoj prostranosti koja je neobična za male automobile. Dok Opel već nudi petosed Agilu u A segmentu, koja impresionira svojom praktičnom snagom, sada se Adam,  novi sportski i elegantni četvorosed, obraća posebno trendi urbanim korisnicima koji traže automobil koji izražava njihov lični stil. Stručnjaci predviđaju da će lajfstajl pod-segment ostvarivati stabilan rast u nastupajućim godinama.

Opel Adam je jedini automobil u A-segmentu koji će se sklapati isključivo u Nemačkoj. Adam će se u početku nuditi sa tri efikasna benzinska motora (1.2 l 51 kW/70 ks, 1.4 l 64 kW/87 ks i 1.4 l 74 kW/100 ks) u spoju sa 5-stepenim manuelnim prenosom. Sve pogonske grupe su na raspolaganju sa paketom ecoFlex tehnologije koji uključuje štedljivi Start/Stop sistem.

Naknadno, mali benzinski motor nove generacije sa turbopunjačem sa direktnim ubrizgavanjem i Start/Stop tehnologijom za dodatno povećanje efikasnosti i performansi će na Adam-u imati premijeru. Novi motor će biti uparen sa potpuno novom generacijom 6-stepenog manuelnog menjača.

Potpuno novi Opel Adam biće moguće naručiti nakon zvanične svetske premijere na Sajmu automobila u Parizu, koja će se održati od 29. septembra do 14. oktobra ove godine. Prvi primerci će se naći u autosalonima u januaru 2013. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *