Uskoro potpisi za kredit od 100 miliona eura

Dodajte komentar

Uskoro se očekuje potpisivanje kreditnog aranžmana Vlade sa Svjetskom bankom u iznosu od 100 miliona eura, pod uslovima koji su povoljniji od komercijalnih, što će omogućiti popravljanje profila javnog duga, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija Milorad Katnić, sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke koju predvodi Džejn Armitidž, direktorica za zemlje Jugoistočne Evrope.

„U skladu sa Zakonom o budžetu, sredstva od kredita će biti namijenjena finansiranje budžetskih rashoda, uključujući i predviđene kapitalne projekte“, saopšteno je iz ministarstva.

Na sastanku je zajednički konstatovano da je saradnja na izuzetnom nivou i da je ona rezultirala konkretnim projektima i mjerama koje su osnažile ekonomski sistem i stvorile pretpostavke za intenziviranje ekonomskog rasta.

„Mjere fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i unapređenja poslovnog ambijenta, koje sprovodi Ministarstvo finansija, pozitivno su ocijenjene. Zajednički je prepoznata potreba da se ove politike nastave i u narednom periodu, kako bi se ojačale javne finansije i povećala konkurentnost crnogorske privrede“, kaže se u saopštenju nakon sastanka.

Smanjenje deficita i javnog duga zajednički je cilj Vlade i SB, koji je prepoznat kao preduslov za brži održivi ekonomski rast.

„Svjetska banka će nastaviti da podržava Crnu Goru u stvaranju uslova za kvalitetniji život, kroz konkretne projekte u oblasti zaštite životne sredine, energetike, poljoprivrede, obrazovanja i nauke, unapređenja upravljanja imovinom, kao i kroz direktnu budžetsku podršku“, kažu u Katnićevom resoru.

CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *