Gužve ispred CKB i Prve banke

Dodajte komentar

Iako su banke apelovale da građani ne žure sa naplatom deviznih sredstava i depozita položenih kod Dafiment banke i Jugoskandika Jezdimira Vasiljevića, jer isplata nije ograničena rokom, juče su poslovnice Prve banke i Crnogorske komercijalne banke CKB bile prepune, a redovi su se otegli na ulicu.

“Svi zaposleni su na raspolaganju, jer je gužva nevjerovatna. Možda se narod plaši da će nestati sredstava pa su svi požurili da odmah podignu novac“, kazala je Danu portparolka Prve banke Jelena Pavićević i navela da je preko Prve banke podneseno preko 2.100 zahtjeva za isplatu sredstava, a ukupno će biti isplaćeno preko 2,2 miliona eura.

Građani koji su u redovima čekali isplatu glavnice uložene još prije dvije decenije u ove dvije piramidalne štedionice, nijesu bili raspoloženi da daju zvanične izjave za novine, a još manje da se slikaju.

Kako su pojasnili iz Prve, novac mogu podizati vlasnici deviznih sredstava koji imaju prebivalište na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Bar, Plužine, Šavnik, Berane i Kolašin, a podnijeli su zahtjev za isplatu od 4. aprila 2008. do 4. aprila 2009.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *