Vektra Jakić zvanično u bankrotu

Dodajte komentar

Biznismen Dragan Brković zvanično je u bankrotu, s obzirom da je odluka Apelacionog suda od 29. juna, kojom je potvrdio presudu bjelopoljskog Privrednog suda o uvođenju stečaja u kompaniju Vektra Jakić, dostavljena strankama.

Kako piše Dan, to je prvi put da Apelacioni sud ne vrati odluku sudije kada su u pitanju Brkovićeve kompanije.

Apelacioni sud donio je odluku, da je žalba koju je Brković uložio na odluku sudije Zorana Ašanina, kojom je 28. maja uveo stečaj u kompaniju,  neosnovana i odbacio je, čime je stečaj potvrđen i od više instance.

Stečaj je u jednu od Brkovićevih kompanija uveden zbog nevraćenog kredita koji je OTP banka odobrila za kompaniju Vektra Montenegro u visinio od 73,6 miliona eura, za šta je garantovano imovinom kompanije Vektra Jakić.

Apelacioni sud ukinuo je 28. aprila rješenje stečajnog sudije podgoričkog Privrednog sudije Miodraga Anđelića, kojom je 27. marta uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro zbog duga od 21 milion eura na zahtjev OTP faktoringa, kompanije koja se bavi otkupom potraživanja za Crnogorsku komercijalnu banku (CKB).

Prijavljena obezbijeđena i neobezbijeđena potraživanja od kompanije iznose 170 miliona eura.

Predmet je vraćen na ponovni postupak, a novo ročište, nakon što je Anđelić 4. juna zatražio mišljenje vještaka ekonomsko finansijske struke o vrsti, osnovi i visini potraživanja od kompanije, nije zakazivano.

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *