Volite li svoj posao?

Dodajte komentar

Usljed nužde i preživljavanja u klasičnom smislu, izbjegavamo da priznamo sebi da radimo ono što nas ne hrani duhovno ili emotivno.

Evo nekoliko znakova koje svi ignorišemo a jasno nam govore da li smo na pravom mjestu od 9 do 5.

Prvi znak je taj da ne želite da ustanete iz kreveta i da se preselite na radno mjesto jesu tri zvona na koja reagujete prekrivanjem glave jastukom. Ako se budite teško i osjećate se iznureno, to je još jedan znak. Kada vaše tijelo ne želi da se pokrene, definitivno imate problem sa svojim poslom.

Ne družite se sa kolegama

Ne treba sa svima da budete prisni, ali kada izbjegavate i pauzu sa kolegama sva je prilika da vas posao toliko guši da ne želite ljude koji vas na to podsjećaju. Bez povezanosti sa njima na radnom mjestu teško da postoji motivacija.

Ne volite nova zaduženja

Jedan od osnovnih znakova da niste srcem u poslu. Kako ste dospjeli tu i da li vam to prija? Da li želite da budete tu? Da li vas posao stimuliše? Ako je odgovor negativan, ne treba ni da budete tu.

Kada se demotivišete

Ako u toku radnog vremena mislite da bi vam na gorem poslu bilo bolje, samo da niste tu gdje jeste, vrijeme je za promjene ali nabolje. Nikad nije dobro samog sebe demotivisati. Počnite već da tražite drugi posao. Samo vi možete napraviti taj korak.

Žalite se na posao u svakom razgovoru

Ako nijedna kafa sa prijateljima ne može da se završi a da vi ne skrenete u priču o nezadovoljstvu svojim poslom, već ste opterećeni i treba vam promjena. Posao se, u većini slučajeva, ne nosi kući i to je znak da ste rob sistemu koji vas guta dok dišete.

Nije vas briga ako vas otpuste

Kada nešto volite želite da ga zadržite. Svejedno nije riječ koju treba primjeniti na posao i karijeru. Ako vas otkaz sačeka a vi ste ravnodušni, potrošili ste svoje vrijeme na grešku. U ovom slučaju, ostanite dobar radnik do kraja, uskoro vam možda zatreba preporuka, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *