Od zakupa Kumbora u budžet ide 12 miliona eura

Dodajte komentar

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i predstavnik azerbejdžanske naftne kompanije SOCAR-a Gafar Gurbanov potpisali su u o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru.

Kako je saopštio ministar Sekulić, nakon što Skupština potvrdi ovaj ugovor, azerbejdžanska kompanija SOCAR uplatiće oko 12 miliona eura po osnovu fiksne zakupnine za 45 godina unaprijed.

Ugovor o zakupu je zaključen na 90 godina, a varijabilna zakupnina u iznosu od pet odsto dobiti koju zakupac ostvari iz poslovanja na lokalitetu.

“Na tom području imaćemo hotele visoke kategorije i nadamo se da će to uz niz drugih investicija biti poseban podsticaj razvoju turizma”, poručio je Sekulić.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov saopštio je da je današnji ugovor podstrek svim investitorima da ulažu u Crnu Goru.

“Ubjeđeni smo da će ova investicija kako otvoriti nova radna mjesta tako i poboljšati  ekonomski razvoj Crne Gore” kaže Hasanov.

Na pitanje novinara televizije Vijesti da li azerbejdžanska naftna kompanija SOCAR ima slične turističke komplekse u svijetu, Hasanov je poručio novinarima da objektivno izvještavaju.

“Bez obzira što ispoljavate određenu agresiju prema meni ja vas uvažavam”, poručio je Hasanov novinarki TV Vijesti.

On je saopštio da je riječ o renomiranoj kompaniji, dok je ministar Sekulić dodao da nije važno da li se ta kompanija bavi turizmom.

“Nije neuobičajno da neke druge naftne kompanije ulažu u turizam”, poručio je Sekulić.

Izvor: cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *