Luštica Bay: Gary Player izrađuje projekt prvog crnogorskog golf terena

Dodajte komentar

Kompanija Luštica Development objavila je danas da je Gary Player, član Svjetske golf kuće slavnih i najplodniji globalni golfer u istoriji sporta, izabran da projektuje golf teren Luštica Bay u Tivtu, u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš, izvršni direktor Luštica Developmenta Samuel Meyer i predsjednik Gary Player Designa Scott Ferrell obratili su se predstavnicima medija koji su prisustvovali konfereneciji za novinare.

“Počastvovan sam što ću raditi u Crnoj Gori sa tako cijenjenom kompanijom kao što je Orascom”, kazao je Gary Player.

“Ovo mjesto je zaista divno, okruženo morem i planinskim vrhovima. Radujem se izgradnji budućeg terena, s dužnom pažnjom prema osjetljivoj životnoj sredini, kako bi svi uživali”.

Preko tri decenije Gary Player je globalni lider u projektovanju golf terena, marketingu i uslugama vezanim za planiranje u oblasti nekretnina. Gary Player i Gary Player Design raspolažu portfolijem od preko 300 projekata u 35 država na pet kontinenata. Prilikom kreiranja jedinstvenih terena od čije ljepote zastaje dah kompanija i njen osnivač poštuju životnu sredinu. Gary Player Design veoma vodi računa da se prilikom izgradnje terena uklanjaju minimalne količine zemlje, zaštiti divlji svijet i postojeći ekosistemi, obnovi i/ili dosadi autohtoni biljni materijal i poštuju uspostavljene lokalne ekološke smjernice.

Otvaranje golf vježbališta, uz ozelenjavanje površina i restoran, je još jedna dodata vrijednost za razvoj i prilika za svakoga da iskusi životni stil ovog grada-odmarališta u nastajanju. Vježbalište i restoran radiće svakoga dana od devet sati do zalaska sunca. Iskusni golf profesionalac biće tokom cijele sezone na raspolaganju svim golferima koji žele da unaprijede svoju igru. Privatni časovi koštaju 20 eura za 30 minuta, odnosno 30 eura za 50 minuta.

“S obzirom da je ovo prvi golf teren u Crnoj Gori, veoma je važno da se ovaj sport približi lokalnoj mladeži kroz obuke i prijateljska nadmetanja”, kazao je izvršni direktor Luštica Developmenta Semjuel Mejer.

“Mi bismo veoma željeli da vidimo buduće generacije Crnogoraca kako se aktivno uključuju u ovaj sport i možda čak da dobijemo ozbiljne kandidate u međunarodnoj golf zajednici iz ovog regiona”.

Takođe, Vlada Crne Gore, Opština Tivat i Luštica Development AD su se saglasili o datumu stupanja na snagu Sporazuma o zakupu i razvoju. Sporazum, koji će stupiti na snagu tokom jula 2012. godine, predstavlja značajnu prekretnicu za projekat jer se investitor obavezao na minimum izgradnje i ulaganja u roku od četitri godine.

“Raduje nam preliminarno prihvatanje naših proizvoda, imamo potpisane rezervacije i ugovore o prodaji”, kazao je Mejer.

“Takođe, izgradili smo model apartmana i vidikovce za klijente na budućim lokacijama marine, glavnog puta i golf hotela. U stalnoj smo komunikaciji sa klijentima kako bismo usavršili proizvod, dizajn i ukupnu arhitekturu”.

Master plan za Luštica Bay se trenutno razvija u građevinske dozvole, a sprovode ga najkvalifikovaniji timovi. Luštica Development AD takođe radi na marketinškom materijalu i pregovara sa nekoliko svjetski poznatih hotelskih operatora.

Uz vrhunski takmičarski golf teren, marine svjetske klase, hotele sa pet zvjezdica, gurmansku kuhinju, jedinstveni noćni život i zabavu, Luštica Bay će imati sve ono što očekuju iskusni putnici od najboljih evropskih odmarališta.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *