Sv. Stefan i Miločer se izdvajaju iz HG Budvanska rivijera?

Dodajte komentar

Ideja o izdvajanju hotela Sveti Stefan i Miločer iz Hotelske grupe Budvanska rivijera ponovo je aktuelna zbog problema oko neplaćanja zakupa tri hotela koje je u najam uzela Restis grupa, piše Dan.

Podgorički list dodaje da se takvo rješenje razmatra već tri godine, još iz vremena kada je aktuelni premijer Igor Lukšić bio minstar finansija, a koji je tada od tima profesora sa Ekonomskog fakulteta zatražio elaborat o modelima podjele i privatizacije HG Budvanska rivijera.Izdvajanje ova tri hotela na ekskluzivnim lokacijama, koji bi činili posebno preduzeće, odvojeno od Budvanske rivijere, kako su prije pet godina i predlagali fondovi koji posjeduju skoro petinu akcija aktuelnog budvanskog preduzeća. Oni su tada, nakon što je Aman rizorts zakupio hotele, predložili Vladi kao vlasniku 41,6 odsto akcija Budvanske rivijere da uzme tri hotela, a da se zauzvrat odrekne vlasničkog udjela u hotelskoj grupi, ali prijedlog nije prošao.– Za formiranje dva preduzeća morali bi da se izjasne akcionari. Tek kad se oni izjasne, Vlada će dati svoje mišljenje – kazao je za podgorički list Nebojša Racković, portparol Ministarstva održivog razvoja i turizma.

S druge strane, pak, Vitomir Joksimović, direktor „Prime”, kompanije koja upravlja HLT fondom i ima oko devet odsto akcija, kazao je za Dan da Vlada pet godina nije odgovorila na njihov prijedlog o izdvajanju hotela na Svetom Stefanu u posebno preduzeće. List dodaje da niko od akcionara sa koje su kontaktirali nije dobio prijedlog Vlade, pa se ni ne mogu izjasniti.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *