Opel Astra GTC osvojila “Red dot” nagradu

Dodajte komentar

Nova Opel Astra GTC je nagrađena prestižnom “Red dot” nagradom u kategoriji proizvodni dizajn od strane panela međunarodnih sudija.

Kompaktni kupe koji je lansiran na tržište pre nekoliko meseci je već poznat kao sportski, efikasan automobil, u potpunosti opremljen inovativnim tehnologijama sa zanosnim dizajnom, saopšteno je iz kompanije Opel.

Trideset sudija “Red dot” panela pohvalilo je Astru GTC za postignute poene za upečatljiv i sportski dizajn. Takođe, sudije su primetile da panoramski vetrobran koji se proteže skroz do sredine krova obezbeđuje da svi putnici uživaju u maksimalnoj zabavi prilikom vožnje.

Oko 1.800 preduzeća i dizajnera iz 58 zemalja učestvovalo je na ovogodišnjem takmičenju za ’’Red dot’’ nagradu za proizvodni dizajn. Takmičari su učestvovali sa 4.515 proizvoda u 19 različitih kategorija što ovo polje čini izuzetno konkurentnim, a Astra GTC se popela na vrh ove liste.

Ovogodišnja nagrada za kompaktni kupe je poslednja u dugom nizu “Red dot” nagrada koje su uručene Opelovim vozilima. Prethodni dobitnici uključuju Astru Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E koncept, Insigniju, Opel GT i prošle generacije modela Astra. “Red Dot” nagrada datira iz 1955, a od tada je izrasla u jedno od najvećih i najprestižnijih svetskih dizajnerskih takmičenja.

Luksuzan sportski kupe

Kupci koji se u novoj Astri GTC odluče za panoramski vetrobran biće nagrađeni božanstvenim pogledom i filmskim vidicima. Pored toga, ekskluzivne karakteristike daju kompaktnom sportskom kupeu dinamičan izgled, a spolja i dodatni akcenat luksuza.

Veliki prednji vetrobran se pruža sve do sredine krova automobila i daje vozaču i putnicima izuzetan vizuelni i prostorni doživljaj tokom vožnje. U slučaju veoma jakih sunčevih zraka, u kabini ispod panoramskog stakla moguće je spustiti roletnu, koja može lako da se podesi, a zatim i da se zakači okretnom ručkom. Solarna zaštita dolazi u kompletu sa integrisanim štitnikom za sunce koji čak i u svom otvorenom stanju nestaje iza zadnjeg dela krova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *