Turske banke zainteresovane za ulazak na crnogorsko tržište

Dodajte komentar

Turske banke zainteresovane su za ulazak na crnogorsko tržište, saopšteno je nakon sastanka ministra finansija Milorada Katnića i turskog ambasadora Mehmeda Tauhirija.

Ambasador je prenio zainteresovanost turskih investitora za Crnu Goru, dodajući da je najbolji primjer i podstrek za buduće turske investitore iz različitih sektora, kupovina nikšićke Željezare od strane kompanije Toščelik.

Takođe, kao potvrdu ozbiljnosti namjera za ulaganje kapitala iz Turske u Crnu Goru, ambasador je nagovijestio i zainteresovanost jedne od najvećih turskih banaka za ulazak na crnogorsko finansijsko tržište.

Ministar Katnić istakao je da su turski investitori dobrodošli u Crnu Goru, kao i da Vlada Crne Gore kreira politiku koja omogućava stranim investitorima predvidiv investicioni ambijent, osjećaj sigurnosti za ulaganje i niske poreske stope.

Ambasador je čestitao na otpočinjanju pregovora sa Evropskom unijom, izražavajući uvjerenje da će to investitore učiniti još sigurnijim i spremnijim za ulaganje, ali i mišljenje da će Crna Gora ubrzano ekonomski razvijati i vrlo brzo postati član Evropske unije, imajući u vidu brzinu i kvalitet promjena učinjenih u pretpristupnom periodu.

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *