VEKTRA BOKA: Gubitak 16 odsto veći

Dodajte komentar

Kompanija Vektra Boka završila je prvo tromjesečje sa neto gubitkom od 342,2 hiljade eura, 16 odsto većim nego u istom periodu prošle godine, prenosi Portal Analitika.

Poslovni prihod kompanije biznismena Dragana Brkovića je, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, na kraju marta u odnosu na uporedni period pao 13,4 odsto na 189,52 hiljade eura.

Poslovni rashod je na kraju prvog kvartala porastao 2,7 odsto na 527,43 hiljade eura.

Ukupna aktiva Vektra Boke iznosila je 58,15 miliona eura, što je 1,9 odsto više nego na kraju marta prošle godine.

Dugoročne obaveze i rezervisanja kompanije su dostigla 2,43 miliona eura, a kratkoročna 8,59 miliona. Neraspoređeni gubitak je dostigao 30,38 miliona eura.

U podgoričkom Privrednom sudu bi 27. jula trebalo da se raspravlja o uvođenju stečaja u Vektra Boku, zbog duga od oko 40 miliona eura. Zahtjev za uvođenje stečaja podnijela je kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod Crnogorske komercijalne banke (CKB).

OTP faktoring je krajem novembra Privrednom sudu podnio zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura. Uvođenje stečaja je traženo za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horajzon Lodžistik, Vektra aviejšn /Aviation/ i Vektra investments.

Privredni sud je krajem marta bio uveo stečaj u Vektru Montenegro, na zahtjev OTP faktoringa i Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog potraživanja od 20,9 miliona eura. Apelacioni sud je međutim, 28. aprila, poništio rješenje o pokretanju stečaja.

Privredni sud u Bijelom Polju uveo je 28. maja stečaj u Vektru Jakić, takođe na zahtjev OTP banke. Stečaj je uveden zbog neizmirivanja kredita od 75 miliona eura, koji je banka odoborila Vektri Montenegro, a gdje je Vektra Jakić bila žirant.

Sud je odluku o uvođenju stečaja donio nakon sedam odloženih ročišta zbog nepojavljivanja predstavnika stečajnog dužnika.

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *