3 razloga zašto koristiti Facebook oglase

Dodajte komentar

Kao jedan od dva glavna načina zarade, Facebook jako puno nade polaže u svoju platformu za oglašavanje.

S obzirom na ogromnu bazu korisnika i sve više oglašivača koji prepoznaju Facebook kao mjesto za oglašavanje, Facebook se ne mora previše brinuti za buduće prihode od oglasa.

Uz aktivno vođenje zajednice kroz kvalitetan community management i ulaganje u Facebook aplikacije, Facebook oglasi su treći element marketinga na ovoj društvenoj mreži.

Donosimo vam top 3 razloga zbog čega bi trebali razmisliti o ovom vidu marketinga i promocije.

1. Izbor toga šta želite da promovišete

Facebook oglasi vam omogućavaju nekoliko opcija pri izboru kanala koji želite promovisati. Najčešća opcija je promovisanje fan stranica firme, u svrhu privlačenja novih korisnika. Postoji nekoliko opcija za privlačenje fanova, od kreiranja klasičnih Facebook oglasa, promovisanja određenih sadržaja na fan stranicama do kreiranja Sponsored story oglasa. Takođe, moguće je i direktno promovisanje web stranica firme.

2. Targetiranje korisnika

Moguć je odabir država (u nekim državama, i odabir gradova) u kojima se želite oglašavati, godine ciljane publike (ako vam je ciljana grupa studenti onda ćete odabrati godine između 18 i 25), pol, interese koje su oni iskazali… Dovoljno opcija kako bi oglas prikazali samo onima koji se nalaze u vašoj ciljanoj grupi.

3. Precizno određivanje budžeta

Imate li budžet za kampanju ili više volite kontrolisati dnevni budžet? Želite li da platite za svaki klik ili za svakih 1000 prikazivanja oglasa ciljanim korisnicima? Koji vam je cilj? Sve su to opcije koje možete određivati prilikom postavljanja budžeta.

Autor/Izvor: bankar.me/gdeinvestirati.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *