Daka odustao od preuzimanja Boksita

Dodajte komentar

Vlasnik nikšićkog Neksana Miodrag Davidović odustao je od namjere da preuzme Rudnike boksita Nikšić.

On je danas na konferenciji za novinare objasnio da je pismo o namjeri za preuzimanje Boksita uputio Vladi prije tri i po mjeseca, ali da do danas nije dobio nikakav odgovor, ni od predstavnika izvršne vlasti, ni iz Sindikata kompanije, ni iz Odbora direktora.

“Smatrali smo da je naša namjera više nego časna i u ovu priču smo ušli isključivo s namjerom da spasimo Boksite, ne znajući da su prste umiješali jurišnici iz političkih partija, kako bi navodno dokazali da naša ponuda nije takva, već potpuno drugačija”, rekao je Davidović na konfeenciji za novinare, prenosi MINA-business.

On je kategoričan da ga Boksiti više ne interesuju. Davidović smatra i da bi nikšićka Željezara, da Neksan prošle godine nakon uvođenja stečaja nije ušao u fabriku i pokrenuo prozvodnju, danas bila »izrezana«.

“Zbog čega se namjerno uništavaju naše kompanije pitanje je na koje će neko morati da odgovori jednog dana”, poručio je Davidović.

Neksan je ponudu za izlazak Boksita iz krize, predloženu u tri varijante, dostavio 21. marta, a iz Vlade su tada saopštili da će se prema njoj odrediti nakon detaljnih analiza.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *