NDKP pozvao investitore da dostave ponude

Dodajte komentar

Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP) pozvao je zainteresovane strane i domaće strateške investitore da do 2. avgusta dostave ponude za gradnju nove fabrike te kompanije, prenosi Portal Analitika.

Zainteresovani investitori treba da dostave ponude za gradnju fabrike po sistemu “ključ u ruke”, dok je njen završetak planiran do 28. februara.

Ponude mogu dostaviti investitori koji otkupe tendersku dokumentaciju i koji posjeduju minimum tri godine iskustva u oblasti duvanske industrije, odnosno agroindustrije. On treba da dostavi i opis iskustva potrebnog za vođenje NDKP-a, kao i dokaze o tome.

“Ponuđači, koji ne ispunjavaju taj uslov, mogu učestvovati na tenderu ukoliko imaju godišnji poslovni prihod od najmanje tri miliona eura u poslovnoj godini koja prethodi javnom pozivu. Oni bi na taj način dokazali finansijski potencijal za razvoj i obavljanje djelatnosti akcionarskog društva”, navodi se u pozivu.

Domaći i strani investitori, kao i konzorcijumi koji učestvuju na tenderu obavezni su da potpišu izjavu o čuvanju povjerljivih podataka. Oni treba i da plate dvije hiljade eura naknade za dobijanje tenderske dokumentacije.

Ponuda bi, kako je objašnjeno, trebalo da sadrži reference, odnosno iskustvo u oblasti duvanske industrije, cijenu i način plaćanja, kao i socijalni program, odnosno izjavu o broju zaposlenih.

“Prednost će imati izvođači koji kao način plaćanja ponude mogućnost naplate cijene izvođenja radova u akcijama NDKP-a”, navodi se u pozivu.

Iskustvo u duvanskoj industriji i socijalni program će se bodovati sa deset poena, a cijena i način plaćanja sa 80.

NDKP je osnovan Odlukom Vlade 3. novembra prošle godine. Ukupni registrovani kapital kompanije u nominalnom iznosu je 6,81 miliona eura. Nominalna vrijednost akcija je jedan euro.

Dioničari NDKP-a su Vlada sa 74,56 odsto akcijskog kapitala i Glavni grad Podgorica sa 25,44 odsto. Osnovna djelatnost kompanije je otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda.

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *