“Fića” sa 550 “ferarijevih konja”

Dodajte komentar

Želja tjunerskih radionica oduvek je bila da što više snage smeste u što manje pakovanje, a italijanski “Lazarini dizajn” želi da nastavi tu tradiciju “hibridom” koji bi se dobio ukrštanjem “fijata 500” i “ferarija 458 italija”.

Ideja je da se u malu školjku smesti 4,5-litarski V8 koji pokreće superautomobil iz Maranela, a prema prvim kompjuterskim simulacijama njegova snaga bi morala da se spusti sa 570 na 550 KS, pošto brojke govore da bi to bio maksimum koji šasija može da izdrži. Tako se došlo i do imena malog snagatora – “550 italija”.

Kako bi uopšte mogao da podnese napore i kako bi njime moglo barem malo da se upravlja, međuosovinsko rastojanje “fijata 500” je za ovu priliku produženo za 30 centimetara, dok je automobil napred proširen za 20, a pozadi za 30 centimetara. Motor je, praktično, centralno postavljen, s obzirom da je zauzeo prostor zadnjih sedišta.

Automobil izgleda veoma atraktivno, ali niko nije sasvim siguran kako će funkcionisati u stvarnosti, pošto je ovaj “superfića” za sada parkiran samo na papiru i kompjuterskim fajlovima. Za njegovu izradu i dalji razvoj potrebno je oko 500.000 evra, a u “Lazarini dizajnu” se nadaju da je koncept dovoljno atraktivan da privuče nekog bogatog zaljubljenika u tjunirane snagatore.

blic.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *