Pljevaljski rudnik hoće da preuzme beranski za euro

Dodajte komentar

Rudnik uglja Pljevlja zainteresovan je da preuzme Rudnik mrkog uglja iz Berana za jedan euro, saznaje Pobjeda. Prema pisanju Pobjede i grčki vlasnik beranskog rudnika Balkan energy podržava tu ideju.

Beranski rudnik ne eksploatiše rudu, ali je on u relativno dobrom stanju jer ga održava 28 zaposlenih koji redovno primaju plate.

Zainteresovanost pljevaljskog za kupovinu beranskog rudnika Pobjedi je juče potvrdio i predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Predrag Bošković.

“Zainteresovani smo za preuzimanje Rudnika mrkog uglja iz Berana. Htjeli bismo da pokrenemo beranski rudnik. To je sve što mogu da kažem. Vidjećemo kako će se stvari odvijati i da li če doči do realizacije te odluke”, kazao je za Pobjedu Bošković.

On je podsjetio da konačnu odluku o tome donose akcionari Rudnika uglja.

Bošković nije htio da govori o detaljima jer, kako je objasnio, akcionari treba konačnu odluku da donesu nakon analize.

U ovom momentu nije moguće govoriti o rokovima kada bi, ukoliko sve bude teklo po planu, preuzimanje moglo da bude završeno.

Pljevaljski rudnik je planirao proizvodnju uglja za prvi kvartal ove godine na 478.000 tona, a ostvareno je 547.000 tona, ili 115 odsto. Plan proizvodnje za široku potrošnju bio je 11.000 tona, a ostvareno je 17.312, dok je planirana proizvodnja za potrebe Termoelektrane za prvi kvartal bila 467.000 tona, a ostvareno je 530.000 ili 114 procenata. Proizvodnja otkrivke u prvom kvar, talu ove godine bila je veoma dobra, blizu planirane.

Početkom aprila ove godine rukovodstvo Rudnika je predstavilo i finansijski izvještaj za 2011. godinu, prema kojem je dobit prije oporezivanja bila 1.502.513 eura.

seebiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *