Dobit Grawe koncerna 70,2 miliona evra

Dodajte komentar

Grawe koncern je, u prkos nestabilnom ekonomsk om okruženju, ostvario pozitivan godišnji rezultat i u prošloj godini. Dobit pre oporezivanja dostigla je 70,2 miliona evra i bilansna suma povećana je na 7,8 milijardi evra.

Fakturisana premija Grawe koncerna u 2011. godini iznosi 721,7 miliona evra. Istovremeno je iznos isplate naknada iznosio 416,2 miliona evra.

Na osnovu kriterijuma finansijske stabilnosti i solventnosti, Grawe je ponovo značajno iznad proseka tržišta u 2011. godini i poseduje potrebnu snagu da se suoči sa izazovima tržišta današnjice.

U protekloj godini vrednost finansijskih ulaganja čitavog koncerna u oblasti osiguranja iznosila je 3 ,4 milijarde evra, što u poređenju sa prethodnom godinom predstavlja povećanje od 6,5  posto. Povereni novac se ulaže u nekretnine, obveznice, hipoteke i malim delom u akcije što potvrđuje da je Grawe stabilan i pouzdan partner. Grawe ističe važnu ulogu konzervativnog načina, što je rezultat stručnosti zaposlenih u Grawe koncernu, rekao je predsednik Uprave Grawe koncerna, dr Othmar Ederer.

Uspešnom ekspanzijom u zemljama srednje i istočne Evrope, u kojima fakturisana premija predstavlja 36 posto od celokupne fakturisane premije koncerna, otvorena su mnogobrojna nova radna mesta. Grawe koncern u 2012. godini planira nova zaposlenja i tako daje svoj doprinos rešavanju problema povećane nezaposlenosti, u svim državama u kojima posluje.

Mr Christoph Czettl, predsednik Upravnog odbora Grawe osiguranja a.d.o. Beograd, istakao je da se kvalitetnim poslovanjem uzvraća poverenje koje su im ukazali klijenti i ono se odlikuje finansijskom stabilnošću celog koncerna. Grawe u Beogradu može da koristi znanja i iskustva koncerna stečena na tržištima jugoistočne Evrope i što politiku poslovanja dugog više od 180 godina može da prenese, primeni i usaglasi sa poslovanjem Društva u Srbiji, dodao je on.

Grawe sa svojom dugom tradicijom razvio se u višestruko međunarodno preduzeće koje objedinjuje delatnost osiguranja, bankarstva i upravljanja nekretninama. Finansijska stabilnost Društva se ogleda u sopstvenom kapitalu, koji je daleko iznad tržišnog proseka, kao i konzervativnom pristupu politici ulaganja. Na osnovu odnosa kapitala i obaveza Grawe je jedno od najpostojanijih osiguravajućih društava u Austriji. Jedna od vodećih rejting agencija u svetu “Standard&Poor's” potvrđuje da se Grawe naročito ističe u područjima kapitala i rezervi i ocenjuje ovo osiguravajuće društvo najvišom ocenom “А”. Prema izveštajima ove renomirane agencije, ocena “A” je dokaz finansijske sigurnosti i ekonomske stabilnosti preduzeća.

poslovnojutro.com

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *