Ruski internet giganti žele da osvoje svijet

Dodajte komentar

Ruski veb giganti, koji imaju skoro potpuni monopol u Rusiji gdje je internet tržište u punoj ekspanziji, žele da krenu u osvajanje svijeta, prenijeli su francuski elektronski mediji.

Veb giganti sad imaju veće ambicije i žele da uzdrmaju monopol giganata kao što je “Gugl” na inostranim tržištima.

Okupljeni na okruglom stolu u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, čelnici velikih ruskih Internet kompanija, kao što su pretraživač “Yandex”, grupacija “Mail.ru” – vlasnik portala istog naziva ili kompanija za “onlajn” distribuciju “Ozon” raspravljali su o perspektivama na svjetskom tržištu, a ne samo lokalnom.
Izvršni direktor pretraživača “Yandex” Arkadi Voloj je na primjer tom prilikom istakao da u velikom broju zemalja postoji samo jedan pružalac pretraživačkih usluga i da više od 90 tržišnog udjela pripada samo jednom akteru.
Tendenciju širenja na strana tržišta, prije svega lansiranjem proizvoda na drugim jezicima, izrazila je i Internet grupacija “Mail.ru”.
Ona procjenjuje da će sve više ruskih kompanija pokušavati da se proširi na strana tržišta.
Na skupu je iznijeta i konstatacija i da je rusko tržište sa 56 miliona Internet korisnika, na ukupno 143 miliona stanovnika, daleko od zasićenosti.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *