Komercbanka neće da isplati bonuse?

Dodajte komentar

Komercbanka, drugi najveći njemački kreditor, pokušava da preokrene odluku britanskog suda, prema kojoj mora da isplati bonuse vrijednosti od oko 52 miliona evra.

Bonuse bi trebalo da isplati londonskim investicionim bankarima. U saopštenju ove banke se navodi da je podnijela žalbu britanskom apelacionom sudu, nakon što joj londonski viši sud prošlog mjeseca nije dozvolio da se žali na odluku.

Odluku prema kojoj je ova banka prekršila svoje zakonske obaveze, budući da je 2008. srezala bonuse bankarima do 90 odsto.

“Komercbanka”, koja je dva puta spasena zahvaljujući novcu poreskih obveznika, tvrdi da je njena sada integrisana filijala “Drezdner Klajnvort” sa pravom i iz potrebe morala da smanji bonuse za 104 bankara, pošto su njeni gubici porasli na 6,5 milijardi evra, i time ugrozili poslovanje te jedinice tokom finansijske krize.

Njena dvoipogodišnja strategija da zadobije simpatije engleskih sudija je do sada uvijek završavana neuspjehom.

“‘Komercbanka’ je direktno podnijela žalbu britanskom apelacionom sudu kako bi izmjenila sudsku odluku u slučaju filijale ‘Drezdner Klajnvort’”, rekla je portarolka ove banke.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *