Omogućiće klijentima onlajn upravljanje nalozima

Dodajte komentar

Aplikacija Broker office, koju je danas predstavila Montenegroberza, omogućiće klijentima upravljanje nalozima putem interneta, u cilju jednostavnijeg pristupa berzi i stimulisanja stanovništva da ulažu na crnogorsko tržište kapitala.

Izvršni direktor Montenegroberze, Gojko Maksimović kazao je da će korišćenjem te aplikacije svi klijenti u Crnoj Gori i van nje imati mogućnost onlajn realizovanja naloga.

“Crnogorske kuće koje su se priključile u korišćenje te aplikacije su CG broker diler, Market i VIP broker diler, dok su prva dva mjeseca korišćenja te usluge besplatna. Na taj način želimo da stimulišemo institucionalni i sektor stanovništva za ulaganje na crnogorsko tržište kapitala”, saopštio je Maksimović, prenosi MINA-bussines.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da je cijena dosta prilagođena krajnjim korisnicima, a da će sami prihod od krajnjih korisnika biti podijeljen između berze i brokerskih kuća, pri čemu 60 odsto prihoda zadržava berza.

“Cijene će iznositi 100 eura na polugodišnjem nivou za fizička lica”, precizirao je Maksimović.

Sama aplikacija, kako je rekao, važna je za korisnike, jer će putem nje imati trenutni uvid na tržište hartija od vrijednosti, u njihovu ponudu i tražnju, sopstveni portfolio, njegovu vrijednost.

Izvršni direktor CG broker dilera Aco Aleksić smatra da stavljanje u funkciju takve aplikacije predstavlja pojednostavljenje poslovanja za klijente koji se intenzivnije bave onlajn trgovinom hartijama od vrijednosti, svakodnevno prate berzu i imaju transakcije.Prema njegovim riječima, broker će moći da kontroliše portfolio klijenta, zajedno uz konekciju sa Centralnom depozitarnom agencijom (CDA) tako da klijenti neće moći da unose prodajne naloge, ako ne posjeduje određene akcije u registru, a neće moći ni da kupuju ako nemaju dovoljno deponovanog novca kod brokerskih kuća.

Izvršni direkotr VIP brokera Ivan Šćepanović kazao je da je Broker ofis novi sistem ili vid usluge koje tržište kapitala i tri brokerske kuće mogu da pruže klijentima.

Na prezentaciji Montenegroberze najavljen je i prijem Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES na A listu berzanske kotacije.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *