“Đokovićev” Uniklo šampion u krizi

Dodajte komentar

Japanski proizvođač sportske odeće i opreme Uniklo dostigao je prihod od prodaje od trilion jena, odnosno deset milijardi dolara.

Inače, počev od turnira Rolan Garos, globalni brend ambasador ove modne marke je prvi teniser sveta Novak Đoković.

Uniklo, jedan od najpoznatijih svetskih brendova, kompanija je sa više od 30.000 zaposlenih, a ima i više od 1.000 prodavnica u Rusiji, zemljama Azije, SAD i Evrope.

Ta kompanija i je jedina japanska firma koja je u proleće 2009. godine u trenutku najveće svetske ekonomske krize, kada su čuveni industrijski koncerni poput Tojote i Sonija beležili gubitke, propadali i dnevno otpuštali hiljade viškova radne snage, proglasila rast neto profita od 19 odsto, da bi do kraja godine on iznosio fantastičnih 50 odsto.

Prema anketi časopisa Forbs iz 2009. godine, direktor i predsednik tog jednog od deset najvećih proizvođača odeće u svijetu Tadaši Janai proglašen je najbogatijim Japancem, prestigavši tadašnjeg predsednika kompanije Nintendo Hirošija Jamaućija.

Kompanija sa preko 30.000 zaposlenih, sada već ima preko 1.000 prodavnica, u zemljama Azije i Rusiji, SAD i Evrope i dostigla je prihod od prodaje od trilion jena, odnosno 10 milijardi dolara.

izvor: b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *