Zetatrans: Dividenda 12 centi

Dodajte komentar

Dioničarima Zetatransa biće isplaćena dividenda od 12 centi bruto za akciju, dok će ukupno za te svrhe biti opredijeljeno 986,5 hiljada eura, odlučeno je na Skupštini akcionara.

„Odlučeno je da se ukupna prošlogodišnja dobit kompanije od 657,58 hiljada eura i akumulirana iz prethodnih godina od 1,29 miliona eura rasporedi tako da se 986,5 hiljada eura podijeli kroz dividendu dioničarima“, zaključeno je u petak na Skupštini.

Akcionarima će, kako je precizirano, biti isplaćeno 12 centi bruto za akciju, dok će iznos od 307,26 hiljada eura ostati neraspoređen.

Isplata dividende počeće od 1. oktobra ove godine, prenosom pripadajućeg iznosa na račune akcionara, prema spisku iz Centralne depozitarne agencije (CDA) na 1. jun.

Iz kompanije su saopštili da će dioničarima van Crne Gore dividenda biti isplaćivana prema nalogu i instrukcijama akcionara.

Na Skupštini su usvojeni i izvještaji Odbora direktora o radu i poslovanju u prošloj godini, kao i revizorski.

„Revizor je konstatovao da izvještaji prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje Zetatransa, kao i rezultate poslovanja, promjene na kapitalu i tokove gotovine za prošlu godinu“, naveli su iz kompanije.

Za revizora je i za ovu godinu izabrana revizorska kuću Reviko iz Podgorice.

Skupština je za članove Odbora direktora izabrala Tatjanu Vošinek Pucer, zamjenika predsjednika Uprave koncerna Intereuropa iz Kopra, Vada Keranovića, direktora za investicije i nepokretnosti u Intereuropa i Mladena Rabrenovića, pomoćnika izvršnog direktora za komercijalne poslove Plantaža.

Iz kompanije je saopšteno da je na konstitutivnoj sjednici, nakon završene Skupštine akcionara, za predsjednika Odbora direktora ponovo izabran Vado Keranović.

Većinski vlasnik Zetatransa je slovenačka kompanija Intereuropa sa 69,27 odsto akcija, dok je drugi po veličini dioničar Zetagradnja, sa 2,28 odsto dionica. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *