Njemci dolaze u KAP?

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgorica do kraja sedmice mora da uplati elektroprivredi milion i 200 hiljada eura kako bi izbjegli dodatno smanjenje isporuke struje. Predstavnik Vlade u bordu direktora KAP-a, Nebojša Dožić, kazao je za radio Antena M da će Rusi obezbijediti taj novac. Takođe, potvrdio je dolazak njemačkog BAGR-a, koji će razgovarati sa predstavnicima Vlade o preuzimanju KAP-a.

Rok da Kombinat aluminijuma isplati Elektroprivredi još milion i dvije stotine hiljada eura je sedam do osam dana od uplate dva miliona. To znači, kako saznaje podgorički radio, da ukoliko KAP ne uplati do petka preostalu sumu, isporuka struje toj kompaniji biće dodatno smanjena.

Predstavnik Vlade u bordu direktora KAP-a Nebojša Dožić od Rusa očekuje da ispoštuju taj rok:

“Mislim da će to biti obezbijeđeno. Danas imamo sastanke i u KAP-u i u Ministarstvu i mislim da će to biti završeno. Ne očekujem neke probleme. Ne znam kad, mislim da će postići dogovor o uplati , mislim da tu neće biti problema.”

Dožić je povrdio i da se u toku sedmice očekuje dolazak predstavnika njemačke kompanije Monako risors, nastale od njemačke Metalcorp i BAGR grupe, koji su bili zainteresovani za kupovinu dijela prerađivačkih kapaciteta Kombinata 2005.

Da Njemci stižu u Crnu Goru potvrdio je i predsjednik sindikata KAP-a Rade Krivokapić.

“Nama treba zdrav i konkretan investitor, nama ne treba niko ko će da vodi Kombinat, ko će da nam daje samo usluge, jer mislim da imamo dovoljno domaće pameti. Ono što Kombinatu treba je sigurna investicija i siguran izvor električne energije i u tom slučaju Kombinat i čitav lanac imaju budućnost. U suprotnom mislim da ako se ne investira u Kombinat sigurno će propasti odnosno biće dovedena u pitanje sama proizvodnja”, kazao je Krivokapić.

Podsjetimo, izvršni direktor Elektroprivrede Enriko Malerba ranije je upozorio da ukoliko KAP ne bude ispunio dogovorene obaveze biće spremni i da blokiraju račune te kompanije. Struja koju elektroprivreda isporučuje KAP-u već je redukovana 30 megavati odnosno 20 odsto.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *