Dobit Jugopetrola manja skoro četiri puta

Dodajte komentar
 Kotorski Jugopetrol završio je prvi kvartal sa neto profitom od 304,64 hiljade EUR, 3,9 puta manjim nego u istom periodu prošle.

Prema podacima iz konsolidovanog tromjesečnog izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, prihod kompanije u prvom tromjesečju iznosio je 37,59 miliona EUR, što je 7,4 odsto više nego u uporednom periodu .

Poslovni rashodi Jugopetrola su na kraju prvog kvartala dostigli su 37,2 miliona EUR, od čega se veći dio, odnosno 33 miliona, odnosio na nabavnu vrijednost prodate robe.

Troškovi zarada, naknada zarada i ostali lični rashodi iznosili su 1,43 miliona EUR, materijala 348,6 hiljada EUR, a amortizacije i rezervisanja 785 hiljada EUR. Ostali poslovni rashodi bili su 1,63 miliona EUR.

Ukupna aktiva Jugopetrola, preduzeća koje se bavi trgovinom naftom i naftnim derivatima, na kraju prvog kvartala iznosila je 105,63 miliona EUR i bila je 2,3 odsto manja u odnosu na uporedni period.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosila su 1,23 miliona EUR, a kratkoročna 13,14 miliona EUR.

Većinski vlasnik Jugopetrola je od kraja 2002. godine grčki Helenik petroleum /Hellenic Petroleum International/, koji posjeduje 54,35 odsto akcija kotorske kompanije.

Značajan udio pripada Društvu za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG i fondu zajedničkog ulaganja Trend, 9,16 odsto, odnosno 5,96 odsto. Vlasnik 4,35 odsto akcija Jugopetrola sakriven je iza HB Zbirnog kastodi računa, dok Atlas mont ima 1,87 odsto dionica.

Vlasnik 1,55 odsto akcija Jugopetrola skriven je iz CK Zbirnog kastodi računa, a 1,43 odsto i 1,25 odsto iza NM i CK Zbirnog kastodi računa. NFD Aureus Private otvoreni investicioni fond i Podravska banka imaju ispod jedan odsto vlasništva.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *