Porto Montenegro: Još 100 miliona eura ulaganja

Dodajte komentar

Porto Montenegro je jedna od rijetkih investicija u Crnoj Gori koju kriza nije zaustavila. Kompanija Adriatik marinas je uspjela da sve planove ispuni i do sada je uloženo 150 miliona eura.

Porto Montenegro je postao prestižna destinacija za ovaj dio Evrope, a čak ni najveći kritičari kojih u Crnoj Gori ne nedostaje ostaju bez riječi. 

Oliver Korlet, prvi čovjek Adriatik marinasa, je najavio nova ulaganja.

“Projekat Porto Montenegro se već pet godina uspješno razvija na prostoru nekadašnjeg mornaričko-remontnog zavoda “Sava Kovačević” u Tivtu. Tokom tog vremena, kompanija je investirala više od 150 miliona eura. Prije samo nekoliko mjeseci najavili smo tri značajna projekta: izgradnju luksuznog Regent hotela, proširenje kapaciteta marine i početak izgradnje centra za opravku jahti u Bijeloj. Vrijednost ovih investicija procijenjena je na 100 miliona, što će reći da u narednom periodu udvostručavamo ulaganja”, rekao je Korlet Dnevnim novinama.

Prema njegovim riječima u njihovoj kompaniji broj direktno zaposlenih kreće se u rasponu od 180 van sezone, do 240 u periodu od maja do septembra.

“Broj zaposlenih u kompanijama koje rade u okviru marine kreće se od 130 u vansezoni, do 230 u sezoni. Ukupan broj zaposlenih koji direktno ili indirektno rade na projektu Porto Montenegro ili u nekoj od naših partnerskih kompanija kreće se od 800 do 1.160. Kada pominjem sve ove brojke, važno je da naglasim da, za razliku od sezonskog karaktera hotelskog turizma, mi stvaramo stalna radna mjesta, budući da su jahte u Porto Montenegru usidrene tokom cijele godine”, kazao je on.

CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *