“Fijat” nudi manju cijenu goriva ako se kupe njegova kola

Italijanski veliki proizvođač kola “Fijat” ponudio je kupcima novih automobila šansu da nabavljaju gorivo za jedan evro (oko 1,24 dolara) po litru u naredne tri godine, što je za oko polovine manje od sadašnje cijene goriva.

Ponuda koja važi u junu i julu odnosi se samo na “Fijatove” automobile kupljene u Italiji, ali ne važi za vozila ostalih robnih marki koje posluju u okviru grupe “Fijat”, kao što su “Alfa romeo”, “Lanča”, “Maserati” i “Ferari”, prenijele su agencije.

Prema odluci, kupci će dobiti karticu koja će im omogućiti da kupe odgovarajuću količinu benzina ili dizela po nižoj cijeni, u zavisnosti od nabavljenog modela, od 4.500 litara goriva za novo sportsko-terensko vozilo “frimont” do 1.200 litara za malu “pandu.”

Kartica će se moći koristiti na svih 4.200 benzinskih pumpi u Italiji tri godine od datuma preuzimanja vozila.

Cijena benzina u Italiji kreće se oko dva evra po litru, ali je upravo povećana za dva centa kako bi se pomogla rekonstrukcija regiona na sjeveru zemlje pogođenog sa dva zemljotresa prošlog mjeseca.

Italijansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je u petak da je prodaja novih kola u zemlji u maju smanjena 14,26 odsto, na oko 147.100 jedinica, kao posljedica recesije koja je pogodila treću najveću privredu evro zone.

“Fijatova” prodaja smanjena je u maju 11,2 odsto, ali je njegov udio na tržištu povećan na 31,58 odsto, sa 30,51 procenata u istom mjesecu minule godine, objavilo je ministarstvo.

Italijanska grupa “Gijat”, koja takođe posjeduje robne marke “Krajsler”, “Dodž” i “Džip” povećala je u maju prodaju na tržištu Amerike za 30 odsto.

izvor: capital.ba

Check Also

Volkswagen mora kupcima isplatiti odštetu

Njemački automobilski koncern Volkswagen mora njemačkim kupcima modela s manipulisanim dizelskim motorima načelno isplatiti odštetu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *