Vlada CG: Prihodi od zimskog turizma na prošlogodišnjem nivou

Dodajte komentar

Prihodi od zimske turističke sezoneprocjenjuju se na oko 16,5 miliona eura, uprkos ekstremno lošim vremenskim uslovima koji su uzrokovali višednevnu blokadu sjevernog dijela Crne Gore tokom februara, prenosi Mina.

Prihodi su na nivou prethodne zimske sezone. U Informaciji o rezultatima zimske turističke sezone i realizaciji akcionog plana za pripremu ljetnje, koju je danas razmatrala Vlada, navedeno je da je dobra posjećenost tokom decembra i januara doprinijela da rezultati na kumulativnom nivou ne budu lošiji s obzirom na okolnosti u februaru.

Prema zvaničnim statističkim podacima Monstata u decembru i januaru, u odnosu na isti period predhodne zimske sezone, promet je povećan 10,6 odsto, kada je riječ o broju turista i osam odsto kada se govori o realizovanim noćenima.

Tokom februara zabilježen je pad turističkog prometa kada je riječ o broju turista od 26 odsto i noćenja sedam odsto.

»Zahvaljujući dobroj posjeti tokom prvih zimskih mjeseci, pad je u znatnoj mjeri kompenzovan, pa je u kumulativnom iznosu zabilježen pad turističkih posjeta od dva odsto i povećanje noćenja za isti procenat«, navedeno je u Informaciji.

Sa aspekta javnih preduzeća, zimska sezona je, kako se dodaje, bila dobro pripremljena u smislu prohodnosti puteva, snabdjevenosti električnom energijomsve do trenutka kada su počeli problemi sa snijegom na šta nije bilo moguće uticati.

Izvor: SEEbiz

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *