Kupe verzija modela „Z4“

Dodajte komentar

Nemačka automobilska kompanija BMW objavila je fotografije novog koncepta kupea, zasnovanom na modelu „z4“, koji će zasigurno postati pravi hit. Novi automobil nastao je u saradnji sa čuvenim italijanskim dizajnerskim studiom „Zagato“. Prilikom dizajniranja automobila, korišćena je najmodernija kompjuterska tehnologija, a automobil je rađen ručno, uključujući i delove aluminijumske karoserije.

Duga „hauba“, krov automobila sa dve izbočine i bočna stakla, jasno ukazuju na rukopis „Zagata“. Prednji deo automobila je karakterističan BMW, a mreža hladnjaka je izvedena od malih slova „Z“. Sportski kokpit je presvučen kožom, u kombinaciji svetlih i tamnih tonova. Krov ima prepoznatljivo, dvostruko talasasto zaobljenje, dok je donji deo zadnjeg branika pretvoren u masivni difuzor sa dve simetrično postavljene izduvne cevi, pišu Novosti.

„BMW Z4 zagato“ kupe obojen je u ekskluzivnu „roso vivas“ nijansu crvene, a automobil ima i posebno dizajnirane petokrake 19 inčne alu felne. Promene u enterijeru svedene su na premijum kožne materijale koji su prošiveni kontrastnim crvenim koncem, dok je u naslone za glavu utisnut „Zagato“ logo.

Nemački proizvođač nije saopštio više informacija o pogonskom agregatu koji pokreće „z4 zagato“, osim da je reč o „motoru visokih performansi“. Najsnažnija verzija aktuelnog „BMW z4 roudstera“ ima šestocilindrični 3.0 litarski tvin-turbo agregat od 340 KS, sa obrtnim momentom od 540 Nm.

Kako Novosti navode, postavlje se pitanje da li će „z4 zagato“ kupe dobiti svoju serijsku verziju. I u BMW i u „Zagatu“ ističu da ovde nije reč o klasičnom konceptu za pokazivanje, već o potpuno funkcionalnom vozilu koje je registrovano za vožnju i testirano na stazi pri velikim brzinama. Međutim, iz bavarskog proizvođača nisu saopštili da li će se odlučiti za serijsku proizvodnju svog novog modela. Kao i obično kada je reč o ovakvoj vrsti koncepta, BMW poput ostalih auto-kompanija, čeka povratne reakcije i utiske automobilske javnosti, pre nego što donese konačnu odluku o proizvodnji.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *