Bivši direktor Air France-a da vrati bonus

Dodajte komentar

Ministar finansija Francuske Pjer Moskovici lično je juče zatražio od bivšeg direktora avio-kompanije Er Frans-KLM da vrati 400.000 evra bonusa, jer nova socijalistička vlada predsjednika Fransoa Olanda pokušava da obuzda prekomjerne ekstra isplate. Moskovici je na Radiju Frans Enter rekao da novac koji je bivšem direktoru Frans-KLM Pjer-Anriju Guržonu isplaćen kao kompenzacija po nekonkurentskoj klauzuli ugovora “nije u granicama pristojnog”.

Francuska vlada koja ima udio od 15,9 odsto u francusko-holandskoj avio-kompaniji, saopštila je da je na sastanku akcionara glasala protiv ekstra isplata, ali je suprotnog mišljenja bilo 79 odsto akcionara.

Izvršni direktor Er Frans-KLM, Žan-Siril Spineta objasnio je da, iako je glasanje o bonusima moralo da bude prosljeđeno akcionarima na glasanje, ono je uglavnom bilo proceduralno i nije imalo stvarnu težinu. Čak i da su akcionari glasali protiv ekstra bonusa, to “ne bi imalo direktne posljedice”, rekao je on.

Moskovici je takođe, poručio da će uskoro objaviti plan kojim će kompanije u kojima je država većinski vlasnik, biti primorane da osiguraju da najviša plata ne smije da bude više od 20 puta veća od najniže.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *