Tender za izgradnju nove fabrike Duvanskog kombinata sredinom juna

Dodajte komentar

Tender za izgradnju nove fabrike Duvanskog kombinata (DKP) biće raspisan nakon Skupštine akcionara 18. juna, najavio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Tarzan Milošević.

Skupština je, kako je kazao, zakazana za 18. jun i na njoj će biti biti donešena odluka o načinu privatizacije i prodaji akcija.

“Odmah nakon 18. juna biće raspisan tender za izgradnju nove fabrike i znaće se način na koji će funkcionisati u čijem će biti vlasništvu i koliko će država biti vlasnik”, rekao je Milošević.

Milošević je podsjetio da je za Novi duvanski kombinat Glavni grad obezbijedio parcelu i da je osim zemljišta, učešće Glavnog grada i za komunalije. Učešće države je oprema i novac koji će biti naplaćen izlaskom iz starog Kombinata.

Zemljište i zgrada starog Duvanskom su, kako je kazao, prodati Zetagradnji koja će ih upotrijebiti za namjenu kako je to planom rada predviđeno.

Milošević je saopštio da je idejni projekta završen, a glavni treba da bude završen u sljedećih seda, osam dana i na osnovu njega će biti raspisan tender za izgradnju fabrike.

Na pitanje da li su ispoštovani preduslovi za izgradnju, Milošević je odgovorio da je izmještanje automobila završeno u utorak, a na placu koji pripada Novom kombinatu je slobodan plac na kojem se može slobodno graditi.

On je kazao i da će se voditi računa o radnicima koji trenutno rade u Duvanskom.

“Jedan broj njih će sigurno biti zaposlen u Novom kombinatu, a sa Sindikatom i poslovodstvom ćemo se dogovoriti eventualno o broju radnika koji neće biti potrebni za novu fabriku”, najavio je Milošević.

On se nada da će nova fabrika raditi mnogo bolje nego postojeća i da će tamo posla naći više ljudi nego što ih je trenutno u Kombinatu.

Vlasnik nikšićke kompanije Neksan, Miodrag Davidović, najavio je da će dostaviti ponudu za preuzimanje Duvanskog kombinata u koji namjerava da uloži od 8 do 10 miliona eura.

Davidović je ranije kazao da bi novac Neksan obezbijedio sa stranim partnerima, sa kojima bi omogućili besprekorno funkcionisanje Kombinata i kontinuiranu prodaju svega što se proizvede.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *