Malerba: Moguća nova smanjenja stuje ali i blokada računa KAP-a

Dodajte komentar

Elektroprivreda će, ukoliko Kombinat aluminijuma ne izmiri dogovoreni dio duga za utrošenu električnu energiju, još smanjiti isporuke struje, a  razmišlja se I o blokiranju računa fabrike, najavio je izvršni direktor elektroenergetske kompanije, Enriko  Malerba.

Na sastanku predstavnika KAP-a i EPCG, koji je u petak organizovan u Ministarstvu finansija, dogovoreno je da podgorička kompanija do kraja ove sedmice plati elektroenergetskoj kompaniji dio duga za potrošenu struju, od 3,2 miliona eura.

KAP Elektroprivredi duguje oko 40 miliona eura,što po ocjeni menadžmenta energetske kompanije opterećuje poslovanje I stvara im poteškoće u isplati radnika I dobavljača.

“Odluka o budućnosti KAP-a ne može biti isključivo na EPCG, već bi odgovornost za to trebalo da preuzmu crnogorska Skupština i Vlada, jer bi eventualno zatvaranje ili smanjenje proizvodnje u fabrici predstavljalo veliki ekonomsko-socijalni udarac za Crnu Goru”,poručio je Malerba.

On je saopštio i da je začuđen informacijom koju je objavio Rojtesr da je generalni direktor A2A, Renato Ravaneli , rekao da je italijanska kompanija tražila od crnogorske Vlade da dozvoli objavljivanje dogovora koji su zaključili, jer nemaju šta da kriju.

„Od početka tendera za prodaju dijela akcija EPCG, na kojem je učestvovala A2A, kao i u periodu koji je slijedio, sve je rađeno transaparentno.A2A je prošle godine tražila od premijera, Igora Lukšića, da se objavi šta je značio ulazak kapitala italijanske kompanije u EPCG. Onima koji se bave tajnim ugovorima obično kažem da bi mnogo više pažnje trebalo posvetiti realnosti koja je pred očima svih nas“, zaključio je Malerba.

Malerba je, odgovarajući na pitanje novinara o mogućem izdvajanju pljevaljske Termoelektrane iz EPCG, naveo da je to priča koja je vezana za Vladu i njene odluke u vezi sa budućnosti KAP-a,nakon kojih EPCG može da se organizuje.

izvor: Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *