Gubitak RTCG u 2011. godini tri miliona eura

Dodajte komentar
Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) usvojio je juče finansijski izvještaj po kojem je državna televizija ostvarila gubitak od oko 720.000 eura u prva tri mjeseca ove godine, obavezavši menadžment da hitno predloži mjere za saniranje gubitka.

Više članova Savjeta potvrdilo je “Vijestima” da je menadžmentu na čelu sa Radom Vojvodićem naloženo da posebno vodi računa o dugu iz 2011. godine, koji iznosi čak oko tri miliona eura i rješavanju problema viška zaposlenih.

Jučerašnja sjednica održana je iza zatvorenih vrata, što je u suprotnosti s Poslovnikom o radu Savjeta. U nepotpisanom saopštenju nije pojašnjeno zašto je sjednica bila zatvorena za javnost.Član Savjeta Goran Đurović upozorio je da je pitanje hoće li RTCG imati novca za isplatu zarada, ali i za proizvodnju programa, ako se problem viška zaposlenih ne riješi u roku od dva mjeseca. Đurović je “Vijestima” kazao da je u martu na platnom spisku RTCG bilo 700 zaposlenih, 70 više nego što je planirano. On je ocijenio da je Vlada kriva što se kasni sa rješavanjem pitanja broja radnika: “Jer tri mjeseca ne odgovaraju na predlog novog kolektivnog ugovora koji je usaglašen sa Sindikatom”.RTCG je u prvom tromjesečju prihodovala nešto više od 2,27 miliona eura, dok su ukupni troškovi poslovanja u prvom kvartalu iznosili oko 2,76 miliona. Ako se ovakav trend nastavi, državna televizija mogla bi do kraja 2012. dostići minus od čak tri miliona.

Uz prošlogodišnji dug od nezvanično tri miliona eura, ostvaren dobrim dijelom dok je na čelu RTCG bio Branko Vojičić, državna televizija bi mogla da dođe u bezizlazan položaj, ako ne smanji troškove i značajno ne poveća prihode od marketinga. “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je RTCG u martu, aprilu i maju prihodovala od marketinga 300.000 eura više nego lani. Bez obzira na tešku finansijsku situaciju u RTCG, Đurović vidi i pozitivne pomake u poslovanju: “Koliko god bolno bilo, vjerujem da je tromjesečni izvještaj tačan”.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *