A2A traži od Vlade da objavi dogovore o prodaji EPCG

Dodajte komentar

Generalni direktor A2A Renato Ravaneli izjavio je na zvaničnom skupu akcionara održanom u utorak, kako prenosi Rojters, da je A2A tražila od crnogorske vlade da dozvoli objavu dogovora koji su sklopili.

“Nemamo ništa da sakrijemo, dogovor nije tajan, tražili smo od crnogorske vlade da nam dozvoli njegovu distribuciju”, rekao je Ravaneli, ističući njihov stav i ulogu prema investiciji u EPCG kao maksimalno transparentnu.

Na održanom skupu su nominovani novi članovi kontrolnog odbora kompanije A2A koji će biti na funkciji naredne tri godine. Za predsjednika je odabran bivši predsjednik italijanske regulatorne agencije za energiju, Pipo Ranći, a na predlog gradonačelnika Milana Đulijana Pizapije.

Na mjesto potpredsjednika kontrolnog odbora izabran je Fausto di Meza. Opštine Milano i Breša, (kao glavni akcionari A2A, zajednički kontrolišući 55 odsto akcija kompanije), predstavili su ukupno 12 kandidata, dok su manji akcionari preduzeće Karlo Tasara, i opštine Varese i Bergamo imale su po jednog kandidata.

Devetoro kandidata novog kontrolnog odbora su iz Breše, a opština Milano zalaže se već duže vrijeme da se napusti aktuelni model dvojne uprave između dvije opštine koji je dugo u centru brojnih političkih i operativnih prepirki.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *