Nagrada EBRD-a za Branku Pavlović

Dodajte komentar

Branka Pavlović glavni Izvršni direktor Societe Generale Montenegro ovogodišnji je laureat nagrade “Žene u biznisu”, u kategoriji bankarstvo, koju Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD dodjeljuje za izuzetna dostignuća u bankarstvu.

EBRD od 2002. svake godine dodjeljuje nagradu “Žene u biznisu”. Nominacije za ovu nagradu dolaze iz svih zemalja u kojima EBRD posluje.

Ove godine, bilo je ukupno 24 nominacije, a nagrade su dodijeljenje u tri kategorije – preduzetništvo, bankarstvo i industrija.

Nagradu je Pavlović uručio Jan Fisher, zamjenik predsjednika EBRD, na Godišnjoj konferenciji EBRD-a u Londonu, ranije ovog mjeseca.

Prema njegovim riječima Branka Pavlović je prepoznata kao žena koja je uspjela da ne tako profitabilnu banku, čiji se tržišni udio smanjivao, transformiše u najprofitabilniju banku u Crnoj Gori, sa izraženom orijentacijom prema klijentima.

Naglasio je da je ona, promovišući nove vrijednosti i standarde poslovanja, vratila povjerenje klijenata i umnogome poboljšala sliku banke u javnosti. Dodao je da  je ona postala model dobrog bankara i lidera, ne samo za Societe Generale Montenegro, vec za cijelu zemlju i region.

“Ovo je veliki uspjeh za Branku Pavlović, ali i za crnogorski bankarski sektor. Branka Pavlović je pokazala da je bankarski sektor u Crnoj Gori napravio napor u promovisanju rodne ravnopravnosti na radnom mjestu u skladu sa standardima Evropske unije“, kazao je Giulio Moreno, direktor kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori.

Branka Pavlović je u Crnu Goru došla iz Societe Generale Srbije u jesen 2009. i bila je prva žena na čelu banke u okviru Societe Generale Grupe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *