Kasni Fijatov izvoz preko Luke Bar?

Dodajte komentar

Posao decenije, kako se naziva izvoz Fijatovih automobila preko Luke Bar, mogao bi biti odgođen za jesen.

Moguće odlaganje posla za par mjeseci se tumači produženim pripremama za proizvodnju ovih automobila u Kragujevcu.Izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović kazao je da su potpuno spremni za izvoz Fijatovih automobila, a da početak izvoza zavisi od srpske strane.

“Delegacija iz Kragujevca stiže kod nas 3. ili 4.juna i tada ćemo znati kada treba tačno da počne izvoz dogovoren zimus”, naveo je Pajović.

Prema prvobitnom dogovoru, izvoz automobila iz Kragujevca je trebalo da počne u junu, a ove godine treba da bude izvezeno do 30.000 automobila.

Prema informacijama srpskih medija, serijska proizvodnja novog modela automobila “500 L” u pogonima u Fijat automobili Srbija trebalo je da krene krajem maja.

Cijena tog modela je, prema dosadašnjim najavama, oko 16.000 evra, a cilj je da iduće godine u Kragujevcu bude proizvedeno oko 160.000 automobila.

Luka Bar će izvoz automobila naplaćivati u početku 20 evra, a kasnije kada broj izvezenih automobila pređe 100.000 barska luka inkasiraće 15 evra po komadu. Luka Bar bi od tog posla trebala da prihoduje između tri i četiri miliona evra, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *