Ferrari povlači neispravna vozila u Kini

Dodajte komentar

Reputacija italijanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila Ferrari u Kini je ponovo poljuljana kada je služba za kontrolu kvaliteta u toj zemlji saopštila da će ta kompanija morati povući 56 automobila s kineskog tržišta zbog nekih nedostataka.

Kompanija Ferrari Maserati Cars Sales and Services (Shanghai) povući će modele 458 Italia, 458 California i FF, prenijela je kineska državna novinska agencija Xinhua, pozivajući se na nacionalnu Upravu za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin (AQSIQ).

Problemi s radilicom motora kod vozila 458 Italia i 458 California proizvedenih prije 7. oktobra 2011. godine mogu dovesti do otkazivanja rada motora i izazvati nesreću, upozorila je AQSIQ.

Modeli FF proizvedeni prije prošlog decembra bit će povučeni zbog pretjeranog dotoka ulja, navedeno je u izvještaju i dodato da će Ferrari besplatno zamijeniti defektne dijelove.

Čuveni italijanski sportski automobili dospjeli su ove godine u Kini na udarne strane, ali iz pogrešnih razloga i postali su simbol najgorih ispada novih kineskih superbogataša.

Veliki gnjev javnosti izazvao je ranije ovog mjeseca Ferrari kada je jedno njegovo vozilo tokom snimanja reklamne kampanje možda nepopravljivo oštetilo istorijske zidine u nekadašnjoj kineskoj prijestolnici Nanjing, stare više od 600 godina.

seebiz.eu
TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *