Ko je u trci za kupovinu Saaba?

Dodajte komentar

Kompanija poznata po imenu “Nacionalna električna vozila-Švedska”, koja se tek nedavno pojavila na tržištu, za sada se nalazi na prvom mjestu u nadmetanju za kupovinu bankrotiralog švedskog proizvođača luksuznih kola “Saab.”

Lokalni mediji navode da kompaniju NEVS podržava japansko-kineski konzorcijum koji ima 245 od 500 akcija u vlasništvu “San investment” korporacije. Ostatak drži Mihael Kubu, predsjednik advokatske kancelarije “Ac-Grupen” u Gotenburgu.

“Imamo anonimnu investicionu kompaniju koja posjeduje akcije u jednoj registrovanoj firmi “San investment”, ali još ne znamo ko stoji iza toga,”ocjenjuju stručnjaci za autoindustriju.

Hans Berkvist, koji je određen za likvidatora “Saaba” u periodu bankrota, odbio je da komentariše medijska nagađanja i navodi da procjene nisu poželjne u prosecu prodaje kompanije.

Ranije je kineska kompanija “Jangmen” pokušala da kupi “Saab” u razgovoru sa Viktorom Milerom, direktorom firme “Spajer automobili”, vlasnikom “Saaba”, ali su ti pregovori prekinuti.

Švedski Biro za dugove, u međuvremenu, počeo je da otplaćuje kredite koje je “Saab” dobio od Evropske investicione banke.

capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *