KAP Elektroprivredi da uplati 3,2 miliona eura

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgorica KAP tokom naredne sedmice treba Elektroprivredi Crne Gore EPCG da plati dio duga za potrošenu struju, u iznosu od 3,2 miliona eura, zaključeno je na sastanku u Ministarstvu ekonomije.

Izvršni direktor Elektroprivrede EPCG, Enriko Malerba kazao je da će će KAP, ukoliko ne uplati dio duga, morati dodatno da redukuje potrošnju.

“Dogovoreno je da Kombinat aluminijuma u toku iduće nedjelje definiše izvore za plaćanje dijela duga za električnu energiju prema EPCG koja bi bila iskorištena za uvoz nedostajuće energije, uz nastavak pregovora o načinu isplate ostalih dugovanja“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Osim toga na sastanku je dogovoreno da do obezbjeđivanja ovih sredstava, isporuka električne energije KAP-u i dalje bude u smjeru optimizacije proizvodnje u ovoj kompaniji, kao prelazni period do iznalaženja dugoročnog rješenja za pitanje koje najviše opterećuje Kombinat aluminijuma Podgorica a to je snabdijevanje električnom energijom.

Sastanak je zakazan nakon što je napajanje KAP-a električnom energijom u četvrtak, nešto poslije ponoći, smanjeno za 30 megavata.

Redukciju potrošnje struje zatražila je EPCG zbog neplaćenih računa KAP-a koji su dostigli 40 miliona eura.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *