Nova luksuzna limuzina „Kija K9“

Dodajte komentar

Najnoviju luksuznu limuzinu, „Kija“ je prvo pustila u prodaju na svom, domaćem tržištu. U Južnoj Koreji ona će se zvati „K9“, dok ime pod kojim će biti prodavana u drugim zemljama zasada nije poznato.

„K9“ je nastavak „k“ serije putničkih vozila, koju čine i modeli „K5“ i „K7“. Ona predstavlja prvu „Kijinu“ limuzinu sa pogonom na zadnje točkove.

Dug poklopac motora i kratak prednji prepust, posledica su pomeranja motora i A stuba unazad. Takođe, dugo međuosovinsko rastojanje (3,045 m) i široki „ramenski“ deo, uslovili su da i staklene površine budu za nijansu pomerene ka zadnjem delu vozila, pišu Novosti.

U odnosu na svoje prethodne modele, „K9“ ima vidno povećan okvir u kojem se spajaju metal i staklo, a linije prozora oivičene su hromom što doprinosi utisku visokog luksuza. Zbog malih staklenih površina, putnici imaju dodatni osećaj privatnosti. Komfor na prednjim i zadnjim sedištima, garantuje prostrana kabina širine 1,9 metara i visine 1,49 metara.

Kako Novosti navode, futuristički „haj tek“ izgled luksuzne limuzine kojim odiše „K9“, nastavak je karakterističnog „Kijinog“ dizajna sa „led“ farovima i nekoliko klasičnih crta na velikom poklopcu motora. Gledana spreda, proizvodi doživljaj nesumnjivo moćne mašine, dok bočna strana prati jednostavnu i elegantnu, za „kiju“ prepoznatljivu liniju. Na zadnjem delu automobila nalazi se hromirana ukrasna letva i branik sa integrisane dve izduvne cevi.

Limuzinu će, u ovom početnom periodu, pokretati šestocilindarski „MPI lambada“ motor, zapremine 3,8 litara i 290 konjskih snaga. Naredne godine, u „K9“ će biti ugrađen još jedan takav motor, samo sa direktnim ubrizgavanjem goriva i snagom od 334 konja.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *