Citibank želi u Crnoj Gori projekte u energetici i infrastrukturi

Dodajte komentar

Američka Citibank zainteresovana je da finansira veće projekte u Crnoj Gori, saopšteno je iz Agencije Crne Gore za promocijustranih investicija MIPA.

Predstavnici američke Citibank ponovo su boravili u Podgorici na poziv agencije MIPA. “Sa predstavnicima Citibank razgovarali smo o mogućnostima finansiranja više projekata u Crnoj Gori, posebno u oblasti energetike, infrastrukture i industrije. Jasne i dobre poruke sa posljednjeg samita u Chicagu, koje nedvosmisleno potvrđuju stabilnost Crne Gore, dobar su znak za sve investitore”, ocijenio je Petar Ivanović, direktor agencije MIPA.Ivanović je istakao i da važnu poruku predstavlja i podrška upućena od Ambasade SAD u Crnoj Gori procesu evroatlantskih integracija.

Agencija će i dalje nastaviti da privlači finansijske institucije koje u Crnoj Gori vide priliku za svoje regionalno pozicioniranje.

“Već je dogovoren sastanak sa predstavnicima Ascending Markets Financial Guarantee Corporation (AMF) sa ciljem da se razmotre mogućnosti uključivanja Crne Gore u programe koje razvija ova finansijska institucija”, navodi se u saopštenju.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *