Vlada: Odluka o izradi Detaljnog prostornog plana za TE Pljevlja

Dodajte komentar

Vlada je danas donijela Odluku o izradi Detaljnog prostornog plana za Termoelektranu  Pljevlja, kojim će se definisati lokacije za izgradnju objekata II bloka.

Planom je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, predviđeno i definisanje objekata za nesmetani rad postojećeg bloka.

„To podrazumijeva i izgradnju nove deponije pepela i šljake, sistema za pričišćavanje otpadnih voda, postrojenja za desumporizaciju gasova, rashladnog postrojenja, kao i sanaciju i rekultivaciju prostora deponije Maljevac, nakon njenog zatvaranja“, kaže se u saopštenju.

Izradom relevantne studijske, analitičke i planske dokumentacije biće, dodaje se, integralno sagledani svi elementi buduće namjene i organizacije korišćenja prostora.

Vlada je donijela i Godišnji program gazdovanja šumama za ovu godinu.

„Programom su obuhvaćene sve aktivnosti koje su neophodne za sprovođenje mjera zaštite, obnavljanja, unapređenja stanja i korišćenja šuma u državnoj svojini, kao i obezbeđenje planskih dokumenata, doznake i dokumentacije o porijeklu za privatne šume“, zaključuje se u saopštenju.

izvor:bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *