Uspostavljanje platnog prometa prioritet Crne Gore

Dodajte komentar

Uspostavljanje platnog prometa između Srbije i Crne Gore predstavlja prioritetan zadatak u narednom periodu, ocijenjeno je danas na drugoj sjednici Upravnog odbora Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba (SCPK).

“Privrednici su zaključili da nastavak razgovora sa nadležnim organima i bankarima s ciljem olakšavanja plaćanja između predstavnika privrede i građana može dovesti do rješavanja tog problema i značiti realizaciju jednog od zadataka SCPK-a”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Upravnog odbora Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba Radivoje Rašović rekao je da su počeli da se primjenjuju sporazumi potpisani na 38. Međunarodnom sajmu u Budvi.

“Sporazum o međusobnom priznanju i prihvatanju dokaza o ispunjenosti propisanih uslova o hrani i hrani za životinje, te sporazumi o saradnji u oblasti zdravstvene zaštite bilja i u oblasti veterine počeli su da se primjenjuju i umnogome olakšavaju protok ljudi, robe i kapitala”, rekao je Rašović.

Sporazume su potpisali ministri poljoprivrede Crne Gore Tarzan Milošević i Srbije Dušan Petrović, a značajan doprinos njihovom potpisivanju dao je i SCPK.

Privrednici su, kako se navodi, nastavili razgovore o uspostavljanju održivog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Crnoj Gori, o čemu će bit riječi i na predstojećem okruglom stolu u organizaciji crnogorske Privredne komore (PKCG) i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici usvojio zapisnik sa prošle sjednice, održane 15. februara, finansijski plan za ovu godinu i dizajn logotipa kluba. Za novog člana Upravnog odbora izabran je Hasan Ramović, vlasnik firme Put-Gros iz Bijelog Polja.

Srpsko-crnogorski poslovni klub osnovan je u oktobru prošle godine, kao nevladino udruženje koje okuplja više od 120 privrednika iz Crne Gore.

Izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *