Q max goriva od sada na Petrol pumpama

Dodajte komentar

Visokokvalitetna pogonska goriva Q Max,biće od sada dostupna na svim benzinskim stanicama Petrol grupe u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Iz Petrola je saopšteno da je riječ o gorivima koja po svojim specifikacijama prevazilaze aktuelne evropske standarde na tom području.
Osnovne karakteristike goriva   Q Max prilagođene su ključnim zahtjevima kupaca – manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, kao i smanjenju emisije štetnih materija u životnu sredinu.

Petrol je na sve svoje benzinske stanice u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, uveo nova Q Max goriva. To je nova generacija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max Euro Super 95, Petrol    Q Max Euro Super 100 i dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodizel, koja će u potpunosti zamijeniti dosadašnja goriva u ponudi.

“Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno evropsko zakonodavstvo i time nadmašuju postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u životnu sredinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva“, objašnjeno je iz Petrola.
Ističe se da su goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Petrol Q Max Euro Super 95 goriva niža i do četiri odsto, a 2,5 odsto niža  prilikom upotrebe Petrol Q Max Eurodizel goriva.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provjere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u sopstvenim, ali i tuđim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtjevima modernih motora.

Goriva Q Max će biti dostupna na svim benzinskim stanicama u Sloveniji (313), Hrvatskoj (86), Bosni i Hercegovini (37) i Crnoj Gori ( pet ) i to po nepromijenjenim cijenama.

Nova goriva su u potpunosti kompatibilna sa svim dosadašnjim Petrolovim gorivima, kao i sa svim drugim gorivima koja se nude na tržištu.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *