Net donacijama do bogatstva

Dodajte komentar

Za sve pronalazače i ljude koji imaju neku ideju i žele da je ostvare a nemaju dovoljno novca ili su im svi kojima su se obratili zalupili vrata – postoji nada: onlajn platforma koja se zove Kikstarter (www.kickstarter.com).

Najveći uspeh imao je e-papir sat kompanije “Pebl”, po ideji Erika Migikovskog, koji je zamislio ručni sat na kojem može da se čita poruka sa smartfona. Cilj mu je bio da za projekat sakupi oko 100.000 dolara, a dobio je ukupno 10 miliona.

Reč je o „najvećoj svetskoj platformi za finansiranje stvaralačkih projekata“, kako stoji na sajtu, koji je, po izboru uglednog američkog časopisa „Tajm“, proglašen za jednu od šest najboljih i najinteresantnijih izuma u 2010. godini.

Za današnje stvaraoce – kako piše list “24 sata” – Kikstarter je ono što je za renesansne umetnike bila porodica Mediči. Desetine hiljada ljudi širom sveta svakog meseca, posredstvom Kikstartera, daje nekoliko miliona dolara za najrazičitije ideje iz oblasti muzike, umetnosti, tehnologije, dizajna, hrane, video-igrica, izdavaštva i drugih grana stvaralaštva.

 Sve funkcioniše vrlo jednostavno: ako imate neki projekat, potrebno je da ga u video-snimku predstavite na Kikstarteru, da navedete koliko vam je novca potrebno, odredite rok do kojeg smatrate da treba da skupite sredstva.
izvor:blic.rs
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *