MMF steže kaiš

Dodajte komentar

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je usvojio administrativni i kapitalni budžet za finansijsku 2013. godinu, kao i inicijalne budžete za finansijsku 2014. i 2015. godinu, saopštila je ta organizacija na svom Internet sajtu.

U saopštenju se navodi da neto administrativni budžet za finansijsku godinu zaključno sa 30. aprilom 2013, koji pokriva sve administrativne troškove a finansira se prvenstveno od donatora za podršku aktivnostima na polju tehničke pomoći, iznosi 997 miliona dolara.

Uzimajući u obzir inflaciju, taj iznos je realno jednak onome iz finansijske 2012. godine od 985 miliona dolara, ne računajući specijalan jednokratan iznos koji je izdvojen za Godišnji sastanak u Tokiju, koji se održava krajem godine.

Iznos za pokrivanje troškova radne snage je ostao na gotovo jednakom nivou kao prethodne finansijske godine, kao posljedica odluke izvršnog odbora MMF-a da ne odobri povećanje plata zaposlenih za finansijsku 2013. godinu.

Neto administrativni bužet uključuje internu raspodjelu sredstava za potrebe finansiranja dodatnih aktivnosti za direktnu pomoć članicama pogođenim aktuelnom globalnom krizom i omogućava Fondu da ostvari svoju dužnost ispunjavanja potreba svih svojih članova, navodi se u saopštenju.

Kapitalni bužet pokriva finansiranje većih građevinskih popravki na starijoj od dvije zgrade centrale MMF-a, objasnio je Fond.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *